29 augusti 2020
13:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: Täby United FC 2 - IF Brommapojkarna 3

Täby börjar de första minutrarna bäst och förlägger spelet på vår planhalva, dock utan att skapa något jätte farligt läge. Sedan lyfter vi upp spelet.....i 4:e trycker sig Adam fram på högerkanten och hårt uppvaktad så skjuter han över. I 7:e får vi en frispark i höger innerposition som Robel tar. Dock går skottet över. Direkt efter det så kommer Viktor till avslut som målvakten har problem med och Acke är framme på returen men målvakten fångar till slut bollen. Två minuter därefter får vi en vänster hörna. Adam slår den enligt variant 2 och Albin nickar på bortre stolpen men målvakten räddar. Ungefär här slutar vi att vara bra och Täby tar över. På 17 minuter mellan minut 12 och 29 så gör de 4-0 på oss. Två mål bjuder vi på och två är fina prestationer från deras sida. Det är dessutom riktigt nära 5-0 när de har ett skott i stolpen i matchminut 33. Vi lyckas sedan reducera i 34:e när Win jobbar fint längs straffområdes linjen och osjälviskt spelar bollen till Edvin som kommer helt fri och behärskat sätter dit4-1. I slutet på halvleken är det nära för Täby igen men Yusuf gör en fin räddning med vänsterbenet.
I paus pratar vi om att börja om (glömma att det står 4-1) och ha större marginaler närmast vårat egna mål.
Redan i första minuten snor Ludde till sig en boll och kommer helt fri men skottet går mitt på målvakten. Tre minuter därefter slår Sebbe en fin hörna som Ludde nickar men de slår undan på mållinjen. I 5:e minuten kommer Täby helt fria men Robel hinner (som vanligt) ikapp och petar bollen till hörna. I 11: e gör de 5-1 innan vi återigen har en bra hörna.....och återigen är det Sebbe som slår den.....och återigen är det Ludde som nickar.....denna gången strax utanför. Sedan har Täby ett fint anfall där de på bortre sätter dit 6-1. Därefter drar vi på oss ett onödigt gult kort (Adam) innan Viktor i 35:e har en bra frispark som målvakten räddar till hörna. Två minuter senare har vi återigen en hörna och denna gången är det någon i Täby som är ojuste mot Edvin och vi får straff. Adam tar den och sätter säkert dit 6-2. I sista minuten är det nära 7-2 men Yusuf gör en fin fotparad vid sin vänstra stolpe.

Matchen slutar 6-2 och Täby vinner rättvist. De spelar med ett högt tempo och har en tydlig bild av vad de vill göra varje gång de får bollen. Ingen av våra spelar kommer upp i sin högsta nivå idag.....flera har för låg kvalitet på sina passningar och andra viker ner sig mentalt (klarar inte av att ligga under eller få ett domslut emot sig).

Nu måste vi fokusera ändå mer under veckan som kommer så att vi kan prestera så som vi vill mot Enebyberg och Vallentuna nästa helg.